Cine scrie?

Bună! Eu sunt Adina și în 2010 am început un master în Berlin. Deși între timp am absolvit masterul și m-am întors în România, îmi doresc să împărtășesc experiența studenției în Berlin cu cât mai mulți oameni. De ce? Pentru că în acești 2 ani petrecuți în străinătate am învățat foarte multe și aici nu mă refer la cunoștințele dobândite prin studiu, ci despre viață în general.

Ca orice experiență care te îmbogățește spiritual, am avut parte și de bune și de rele. Nu am intenția de a lauda sau idealiza nici sistemul german nici pe cel românesc, ci aș dori să prezint imaginea mea asupra realității trăite atât de studenții români în străinătate cât și de românii care merg să muncească acolo.

Probabil mulți dintre cei care vor citi blog-ul se vor mira că m-am întors în România. Voi discuta despre motivele pentru care am luat această decizie în cadrul articolelor. Nu am pretenția ca cineva să le ia ca literă de lege. Acestea depind foarte mult de personalitatea și stilul de viață al fiecăruia. Ce aș recomanda tuturor înainte de a-și forma judecăți de valoare este să încerce pe propria piele ce înseamnă să locuiești în altă țară.

Nu îmi plac oamenii care blamează sau îi judecă pe alții sau care văd viața numai în alb și negru. Nu consider Germania sau orice altă țară vestică ca fiind raiul pe pământ, la  fel cum nu văd România ca fiind cea mai oribilă țară din lume, și viceversa. Vorba aia: nici o pădure nu e fără uscăciuni. Ce contează este să recunoaștem și să ne bucurăm de părțile bune și să încercăm să le schimbăm pe cele care nu ne convin, pentru numai astfel se vor îmbunătăți lucrurile. Iar eu exact asta îmi doresc să realizez în România.

Sunt deschisă la orice întrebări, sugestii, recomandări sau, de ce nu, critici aveți. Mă mai puteți găsi și pe pagina personală de Facebook sau direct pe cea a blog-ului care apare în partea dreaptă a paginii.

Advertisement

One thought on “Cine scrie?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s