Ce înseamnă Crăciunul pentru mine

DSC_0039Când eram mică de abia așteptam să vină Crăciunul. Îmi plăcea să merg la colindat, să mă plimb prin orașul luminat de zeci de beculețe colorate, să o ajut pe mama la pregătirea bunătăților, să ne împodobim frumos casa și bradul (care pe atunci era, din nefericire, unul tăiat) iar în ziua de Crăciun să se adune toată familia în jurul mesei și să ne bucurăm de acele clipe petrecute împreună.

Toate aceste aspecte mă fac să îndrăgesc în continuare această sărbătoare, chiar dacă sentimentele și-au pierdut din intensitate odată cu comercializarea excesivă a ei. În ciuda acestui fenomen, sunt încă oameni care păstrează vii tradițiile și sărbătoresc frumos: o parte însemnată a celor care trăiesc la sat sau creștinii pe stil vechi.

Mulți dintre noi am uitat ce înseamnă cu adevărat Crăciunul, cum se petrece această perioadă, de aceea apreciez foarte mult inițiativa celor de la Foto Union de a organiza o tabără de fotografie pentru bloggeri în perioada Crăciunului pe stil vechi într-una din cele mai frumoase și cu grijă păstrătoare de tradiții zone ale țării: împrejurimile Sucevei.

DSC_0071

Fiecare dintre noi interpretează într-un fel sau altul spiritul Crăciunului. Eu văd următoarele: familie, pace, lumină și înțelegere. Mi-aș dori să adaug aceastei ecuații și tradiția.

DSC_0092

Altfel, sper că ați avut parte de un Crăciun minunat și aducător de liniște interioară. Iar pentru că peste mai puțin de 2 zile vom trece pragul lui 2014, vă doresc un an nou așa cum visați! 

DSC_0031Late edit: Plec în inima Moldovei la început de an pentru a sărbători un Crăciun așa cum îmi doream: tradițional. La întoarcere vă voi povesti puțin din minunățiile Bucovinei.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s