Free Berlin

A sculpture showing the euro currency sign is seen in front of the European Central Bank (ECB) headquarters in FrankfurtSe ştie: Berlinul este unul dintre cele mai cosmopolite oraşe din lume iar ca orice oraş cosmopolit cu o densitate mare de artişti, poţi fi convins că nu trece zi în care să nu se întâmple ceva interesant. Pe de o parte sunt nu mai ajung la mare parte din evenimentele demne de bifat din lipsă de timp; pe de altă parte sunt cei care deşi ar vrea să meargă, nu au destui bani. Desigur, în a doua categorie intră majoritatea studenţilor şi a tinerilor, care ajung să renunţe la planuri şi se mulţumesc cu o seară petrecută acasă cu ochii în monitor.

Am procedat şi eu aşa destul de mult timp din lipsa de bani, pentru că, deşi Berlinul e un oraş relativ ieftin (în comparaţie cu restul oraşelor mari din vestul Europei), cultura şi distracţia te costă destul de mult. Aproape toate muzeele mari percep tarife de vizitare (între 3-12 euro), biletele la cinematografele cu filme noi te lipsesc de cel puţin 10 euro, concertele trupelor obscure din cluburi subterane la fel, ca şi târgurile internaţionale, petrecerile din weekend din cluburile populare ş.a.m.d. Venind din România şi văzând scorurile pentru nişte amărâte de bilete, îţi vine să faci nişte provizii de pizza îngheţată, popcorn şi filme pe calculator pentru a-ţi ocupa serile domestice din capitala germană.

Te sfătuiesc să cauţi mai bine. Povesteam mai demult despre cum îţi poţi mobila locuinţa aproape gratuit. Cam acelaşi principiu se aplică şi în cazul de sus, fiind destule resurse pe internet care să te îndrume în direcţia dorită.

Nu e nevoie decât de o simplă căutare pe Google cu următorii termeni: gratis in Berlin sau kostenlos in Berlin sau free in Berlin. Orice ai scrie vei primi destule răspunsuri utile.

  • Berlin Eintritt Frei îţi prezintă toate evenimentele gratuite din oraş în funcţie de zi sau de categorie (concert, muzeu, expoziţie etc).
  • Gratis in Berlin este o platformă asemănătoare cu evenimente grupate în funcţie de dată.
  • Pfefferbett Berlin le împarte în câteva categorii generice de interes cum ar fi: atracţii turistice, muzee, concerte, petreceri, activităţi, tururi, internet.
  • Până şi site-ul oficial al oraşului Berlin.de dispune de această facilitate extrem de folositoare pentru cei cu multă energie şi portomenul gol.

Am folosit şi eu aceste tool-uri pentru a merge la mai multe concerte de muzică clasică, unul chiar în clădirea Filamornicii, am făcut un informativ tur al centrului pe jos, am vizitat muzee şi am văzut oraşul de sus dintr-una din cele mai importante clădiri istorice.

Aşa că ai o scuză în minus să rămâi acasă. Indiferent dacă te afli în Berlin pentru câteva zile sau locuieşti acolo, nu ezita să apelezi la aceste resurse când nu ştii cum să împaci partea financiară cu distracţia.

3 thoughts on “Free Berlin

  1. Faine linkuri, stiam de Gratis in Berlin dar de celalalte nu. 🙂 Alte idee ar mai fi sa te inscrii pe facebook in grupurile de studenti din Berlin… acolo se posteaza constant evenimente noi.

    Iar, legat de cinema, exista si acolo trucuri (sa mergi la o anumita ora sau sa iei cupoane de pe net) cu care un student poate intra la cinema la preturi de 4-5 Euro. Insa problema nu e pretul, ci… limba filmelor, aproape toate cinematografele dau filme dublate in germana. Si, chiar daca stii germana, traducerea strica tot farmecul… 😦

    • Eu am aflat prima data de pe site-ul oficial al orasului despre evenimentele gratuite si apoi am descoperit si restul site-urilor. Mersi pentru pontul cu biletele la film; nu il stiam. Eu am mers la niste cinemauri mai obscure care practicau preturi mici si, intr-adevar, ori dadeau filme noi dublate in germana (util daca vrei sa inveti limba, altfel amuzant sau enervant) ori aveau filme de arta vechi. Am ajuns doar la un film in engleza la Sony Center, deci pretul a fost pe masura.

  2. Pingback: Pe biciclete! | jurnal berlinez

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s