Märkisches Museum Berlin

Bärlin bearsBerlin-ul e un oraș plin de muzee care de care mai interesante, mai ticsite de artefacte sau de opere de artă faimoase. Pentru cei care vizitează orașul timp de 2-3 zile, muzeele de care vor auzi cel mai frecvent și pe care le vor vizita sunt cele situate pe insula muzeelor (Museumsinsel) la o aruncătură de băț de mult-tranzitata Unter den Linden Strasse.

Mai puțini știu, însă, de un alt muzeu aflat tot în zona centrală (Mitte) într-o superbă clădire din cărămidă roșie de pe malul râului Spree: Märkisches Museum. În cazul în care ați mai fost în Berlin, numele poate suna cunoscut, datorită stației aferente de metrou de pe linia U2. Muzeul prezintă istoria tumultoasă a Berlin-ului prin intermediul a diverse obiecte: monezi, arme, statui, postere, fotografii, instrumente muzicale sau aparate cu imagini în format 3-D din 1880 (Kaiserpanorama).

Cu toate acestea, pe mine m-a captivat cel mai mult curtea muzeului, transformată în cafenea cu un puternic aer boem care te îndeamnă la visare. Muzeul nu este singura atracție din zonă. Chiar în spatele lui, în micuțul Köllnischen Park veți descoperi de ce mascota orașului este ursul și de ce străzile sunt pline de statui cu urși viu colorați (Buddy Bears). Într-un spațiu care seamănă mai mult a casă decât a cușcă pentru animale sunt adăpostite două exemplare de urși bruni: Schnute și Maxi, care pot fi admirați la anumite ore de trecători.

Sincer, nu știu cum de acest loc nu este mai popular printre turiști sau printre locuitori. Eu am descoperit acest loc de abia după mai mult de 1 an de ședere în Berlin. Îl recomand cu căldură oricui are nevoie de puțină liniște sau caută un loc pitoresc în inima orașului.

Maerkisches Museum entrz

Graffiti Museum Mitte Maerkisches Museum statue Maerkisches Museum Hof Dionysus in Berlin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s